PBZ Invest – dobitnik nagrade 'TOP OF THE FUNDS' za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2015.g.

Posebna nam je čast bila danas primiti nagradu za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2015.g. Nagradu smo primili na svečanoj sjednici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK.

Navedeno udruženje osnovano je s ciljem promicanja i zaštite interesa fondovske industrije te razvoja i unaprjeđenja financijskog tržišta u Hrvatskoj, a zajedno sa HGK radi na podizanju financijske pismenosti kroz organizaciju predavanja tijekom tjedna investicijskih fondova koji se već drugu godinu obilježava uoči Svjetskog dana investicijskih fondova 19. travnja.

Spomenuta nagrada za nas je izuzetno velik rezultat, čast, a istovremeno i veliki izazov. Naime, u 2015.g. ostvarili smo izniman rast imovine pod upravljanjem te zauzeli vodeće mjesto na tržištu otvorenih investicijskih fondova. Neprekidnim osluškivanjem potreba naših klijenata trudili smo se ponuditi proizvode i usluge koje će odgovoriti na sve pa i najzahtjevnije investicijske potrebe. Povjerenje koje ste nam dali ulažući u naše fondove najveći je doprinos upravo ovom uspjehu te nastojat ćemo i ubuduće privlačiti Vašu pažnju našom ponudom i uspješnim rezultatima.

Već petu godinu u nizu, PBZ Investu su dodijeljene i nagrade u kategoriji novčanih fondova.
PBZ Euro novčanom fondu dodijeljena je i ove godine nagrada „Top of the funds“ kao najboljem eurskom novčanom fondu u Hrvatskoj u 2015. godini, a nakon dvije godine dobitnicima se ove godine pridružio i PBZ Novčani fond, kojemu je dodijeljena nagrada „Top of the funds“ kao najboljem kunskom novčanom fondu u Hrvatskoj u 2015. godini.

Dodijeljene nagrade su rezultat objektivne usporedbe nekoliko kriterija nužnih za kvalitetnu ocjenu poslovanja fondova. Povećanje imovine pod upravljanjem, ostvareni prinosi i niska volatilnost te konzistentnost, dokaz su kvalitetnog upravljanja imovinom i potvrda stabilnosti koju PBZ Novčani i PBZ Euro novčani fond pružaju ulagateljima.

Zahvaljujemo svim našim klijentima na povjerenju i ulaganju u PBZ investicijske fondove.