Obavijest o bitnim i nebitnim promjenama prospekta PBZ E-START fonda

PBZ Invest d.o.o. Vas ovim putem obavještava o bitnim i nebitnim promjenama prospekta za PBZ E-START fond.
PBZ Invest d.o.o. (Društvo) je dana 6. ožujka 2019. godine zaprimilo od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga odobrenje bitnih promjena prospekta te obveznog sadržaja pravila otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom (UCITS) PBZ E-START fonda.

Prospekt i pravila PBZ E-START fonda promijenjeni su i dopunjeni slijedom odluke Društva da će novčani fondovi PBZ Investa postati kratkoročni obveznički fondovi, a na temelju stupanja na snagu Uredbe (EU) 2017/1131 Europskog parlamenta i Vijeća od 14. lipnja 2017. o novčanim fondovima (Uredba o novčanim fondovima). 

Prospekt PBZ E-START fonda se najznačajnije mijenja u dijelu ciljeva, strategije ulaganja i ograničenja ulaganja te sklonosti pojedinim rizicima i profila rizičnosti dok je u pravilima PBZ E-START fonda promijenjen opis bitne pogreške kod izračuna cijene udjela.

U preostalom dijelu, prospekt i pravila PBZ E-START fonda promijenjeni su na način da su propisani elementi njihova sadržaja pojašnjeni jasnije i detaljnije kako bi ulagatelji bili transparentnije informirani.

Bitne promjene prospekta i promijenjena pravila PBZ E-START fonda stupaju na snagu protekom 40 dana od dana objave ove obavijesti na mrežnim stranicama Društva odnosno 16. travnja 2019. godine.

Sukladno zakonskim odredbama, u razdoblju od 7. ožujka 2019. do zaključno 15. travnja 2019. godine svi imatelji udjela PBZ E-START fonda mogu zatražiti otkup udjela bez plaćanja izlazne naknade koja bi inače bila plativa.

Navedene bitne i nebitne promjene prospekta PBZ E-START fonda detaljnije se pojašnjavaju u obavijesti dostupnoj putem poveznice: Obavijest imateljima udjela PBZ E-START fonda o bitnim i nebitnim promjenama prospekta

Novi prospekt i pravila PBZ E-START fonda biti će dostupni na mrežnim stranicama Društva u trenutku kada bitne promjene stupe na snagu, odnosno od 16. travnja 2019. godine, a i prije na Vaš zahtjev.


Vaš PBZ Invest